Ozon generator

Ben je op zoek naar een snelle manier voor doeltreffende desinfectie, het kwijtraken van onaangename geuren, bv. in de wagen, verbetering van luchtkwaliteit in de firma of verwijdering van allergenen, zwammen en schimmels in airco?

Ozon generator lost dit alles op.

Ozongenerator, het is een noodzakelijk apparaat dat voor het zuiveren en verfrissen van de lucht in huizen, kantoren, woningen, hotels en auto’s dient. Door de ozongenerator geproduceerde ozon heeft ook desinfectie en bacteriëndodende eigenschappen. Het gas komt in reacties met bacteriën, schimmels en andere micro-organismen waardoor ze volledig vernietigd worden. Bovendien gaat een ozongenerator op doeltreffend manier allerlei vervelende en onaangename geuren verwijderen. Ozon verdoezelt de geuren niet maar neutraliseert ze volledig. Zelfs zodanig moeilijk te verwijderen geuren, zoals na de brand en tabaksrook. Een ozongenerator zou vooral zijn toepassing moeten vinden bij personen die gevoelig zijn voor infecties en allergieën. Ozongeneratoren worden toegepast zowel in woon- als kantoorruimtes, dienst – handel, magazijn-, sanitaire-, hotelruimtes. Ozon kan gebruikt worden tot desinfectie van lucht, huid, kleding, voedselartikelen, airco in auto’s en nog veel andere toepassingen. Verschillende toepassingen, verschillende problemen, daarom verschillende ozongeneratoren om aan de verwachtingen van de eindgebruiker te voldoen. Daarom ook vinden wij bij het aanbod van Aluvelgen Detailing de eenvoudigste en goedkoopste toestellen met prestaties al vanaf 1g/h, door de ozongeneratoren 5-16g/h tot de professionele generatoren die 35 – 40g/h bereiken. Op speciale bestelling worden ook ozonatoren geproduceerd met grotere prestaties.
VAN HARTE WELKOM.

Wat is ozon ?

Ozon, is een actieve vorm van zuurstof. Het werd ontdekt door de Duitse wetenschapper Christian Friedrich Schönbein (1799-1868) in 1840. Een ozonmolecuul wordt opgebouwd door 3 atomen van zuurstof. In vrije toestand bevindt zich in hogere lagen van de atmosfeer, ons beschemend tegen de schadelijke uvb-straling. Ozon wordt eveneens afgescheid bij waterelektrolyse.

Werking van ozon.

Sinds lange tijd is de weldadige invloed van ozon op levensprocessen die plaats hebben op aarde wel bekend. Zo gebeurt het ook met ozon gemaakt door de mens in een generator. Ozon, naast hydroxylen (vrije radicalen OH) is het sterkste bekende oxidatiemiddel dat in de natura voorkomt – het beschermt niet alleen alles wat leeft tegen de schadelijke invloed van ultraviolet zonnestralen, het is ook heel doeltreffend bij vernietiging van bacteriën, virussen, schimmels en onaangename geuren. Ozon moet echter wel met voorzichtigheid gebruikt worden.