Luchtionisering en luchtionisator

Negatieve ionen en ozonisering

Ionisatie – het is verschijnsel van het ontstaan van een ion, een kation of een anion, uit een neutraal atoom of molecule.
Op die manier ontstaan de vrije positieve ionen en vrije elektronen, die zich aan neutrale atomen hechten om dan de negatieve ionen gaan vormen.

De omgeving waarin wij leven heeft spijtig genoeg steeds vaker niet de naturelle, positieve karakteristiek. Een grote invloed daarop hebben o.a. elektronische of elektrische apparaten (computers, schermen, huishoudelijke toestellen) en ze worden zoals wij allemaal weten, ook steeds meer gebruikt. Maar “producenten” van de schadelijke positieve ionen zijn ook verschillende soorten van fabrieken of uitlaatgassen van de auto’s, eveneens beton en asfalt. Je kan dan ook direct gevolgen trekken dat de slechtste omstandigheden wat dit betreft in de steden te vinden zijn. De werking van positieve ionen heeft een negatieve invloed zowel op onze gezondheid als op onze gemoedstoestand. Luchtionisator neutraliseert de positieve ionen door in de lucht de negatieve ionen in te brengen. Atomen die geen elektronen bezitten worden daar van verrijkt. Luchtionisatoren zorgen voor zuiver en gezond lucht in ons huis, auto of op de werkplaats.

Negatieve ionen komen op natuurlijke wijze in de natuur voor. Hun grootste concentratie vinden wij in de volgende gebieden:
- berggebieden
- kustgebieden
- bossen, vooral dennenbossen
- velden, weiden
- watervallen
- de lucht direct na een onweer

Een onweer, het is niets anders dan een naturelle luchtionisator. Vaak na een heel warme en zwoele dag voelen wij ons opgelucht na een onweersbui. Ook niet verwonderlijk. De lucht wordt zuiver, fris en pittig.

Effecten van werking van negatieve ionen:
- ze slaan de allergenen, stuifmeel van bloemen en planten, mijten neer
- ioniseren de lucht negatief en daardoor gezondheidsbevorderend
- slaan stof, stuifmeel en rook uit de huis-, kantoor-, handelsruimten neer.
- in de zomerperiode beperken aanzienlijk het binnendringen van vliegen, muggen, fruitvliegen, ed. instecten

Negatieve ionen, uitgebracht door een luchtionisator vervullen een reeks gezondheidsbevorderende en genezende functies, o.a.:
- astma, problemen van luchtwegensysteem, helpen bij ademnood
- verschillende soorten van allergieën en overgevoeligheid - o.a. op stuifmeel van bloemen, stof, dierenvacht
- zieke sinussen
- hoge bloedruk
- migraine
- slapeloosheid
- vermindering van slechte gemoedstoestand bij weersverandering
- versnellen genezing van wonden
- reuma