Ozon en verwijderen van geuren

Ozon verwijdert alle onaangename en voor de mens schadelijke organische en niet-organische geuren. De meest algemeen en voor de mens vervelend is de stank van sigaretten die enkele duizenden chemische verbindingen bevat, waarvan veel kankerverwekkende substanties. Dit zijn o.a. polonium, butaan, aceton, ammoniak, arseen en andere.
2Wil jij de onaangename en lastige geur van tabaksrook kwijtraken?

Ozon neutraliseert een sigarettengeur in ruimten, waar hij in gordijnen, meubels, tapijten en muren doorgedrongen is. Dit gas vernietigt de fenolen (onzichtbaar gedeelte van sigarettenrook) door ze te oxideren. Het zijn de fenolen die de bron van onprettige geur vormen en ogenirritatie veroorzaken.

Ozon vernietigt ook geur van schadelijke chemische producten, waar wij mee te maken krijgen bij een nieuwbouw of na de renovatie of schilderwerken in de woning. Zij zijn afkomstig uit de pas gemaakte en aangekochte meubels, verven, vloerbekleding, lakverven.

Ozon is snel, doeltreffend en veilig voor de mens. Hij verbergt de onaangename geuren niet maar verwijdert ze voorgoed. Na beƫindiging van de bouwwerkzaamheden aan een huis of na de renovatiewerken zouden wij, dankzij ozonisatie, sneller kunnen intrekken zonder gevaar te lopen voor het inademen van giftige producten.